Developers Day

Ich hoffe, dass ich den Vortrag im Nachhinein hier posten kann. Auf jeden Fall aber werde ich das Tutorial einstellen, das den größten Teil des Vortrags ausmachen wird...

Hier der Zeitplan:

Java Development

Chair: Holger Janßen

~9.00 - 9.45
Developing Java Applications on Pocket PC using J2ME
Lecturer: Min Hou
Length: 30 minutes talk and 15 minutes demo

~9.45 - 10.15
A Short Introduction to yFiles
Lecturer: Dominik Renzel
Length: 30 minutes including a demonstration

Common Tools and Knowledge

Chair: Dominik Renzel

10.45 - 11.45
Computer Security
Lecturer: Andrea Martini
Length: 60 minutes talk incl. discussion

~11.45 - 12.45
Unix Command Lines revisited: Automatization and Economization of Routine Work(flows) with Simple Tools
Lecturer: Holger Janßen
Length: ~60 minutes tutorial including discussion

Design and Multimedia

Chair: Andreas Hahne

14.00 - 14.30
Adobe Flash with Action Script 3 and Creative Suite 3
Lecturer: Niels Drobek
Length: ~30 minutes talk

14.30 - 15.00
Special Effects And Postproduction Workflows with Adobe Productions Premium CS3
Lecturer: Martin Frericks
Length: 30 minutes tutorial

Content Mangement and Web-Applications

Chair: (open)

15.30 - 16.00
Creating Custom Web Applications Using Zope/Plone
Lecturer: Martin Bachwerk
Length: 30 minutes talk

~16.00 - 16.45
Imperia - Demonstration of an Enterprise Content Management System
Lecturer: Ingo Schaarschmidt
Length: 45 minutes